1965 var ABA en av de första...

... idag är vi en av de främsta.

Vi är ett gäng kreativa eldsjälar med olika spetskompetenser inom grafisk produktion, kommunikation och design. Vi befinner oss centralt och lättillgängligt i Stockholm på Sveavägen 166.

Vill du ha hjälp med att ta fram en kreativ kampanjidé, skyltning i butik eller behöver rådgivning kring tryckproduktioner? Vi trycker allt från visitkort, broschyrer och affischer till tavlor till kontoret, materialet till mässan eller skylten till er fasad eller bygget. Vi guidar dig i beslutsprocessen till rätt val av design, metod och material – från idé till färdig produkt. Självklart med ett resultat som matchar ert varumärke, budget och förväntningar.

Det dynamiska och kraftfulla samarbetet mellan ABAs grundare och VD Curre och vice VD Robine ger en extra krydda till vardagen. Curres långa branscherfarenhet och färgsprakande personlighet som sprudlar av livsglädje och fingertoppskänsla möter Robine, utrustad med en 80-talists individualistiska driftighet och hunger och som inte duckar för nya trender. ABA möter framtidens utmaningar med hunger och nyfikenhet med båda fötterna stadigt förankrade i myllan av erfarenhet och know-how.

Miljö & Kvalitet

MILJÖ

I vårt arbete för att skydda miljön, förebygga föroreningar samt ständigt förbättra vårt miljöarbete, strävar vi efter att ha minsta möjliga miljöpåverkan.

ABA har valt att uteslutande använda sig av ett grönt elavtal enligt certifierat vattenproducerad el från vattenfall i nordiska anläggningar och från våra älvar och åar. Dessutom har ABA de senaste åren arbetat med bland annat systematisk energioptimering, konvertering till fjärrvärme och fjärrkyla samt övergång till varudeklarerad el med resultatet sänkt koldioxidutsläpp.

ABA väljer leverantörer som i de flesta fall uppfyller och säljer certifierade produkter (enligt FSC och PEFC).

Idag utförs 40% av våra budbilstransporter med förnyelsebart bränsle. Vi har ett nära samarbete med transportörer som har tydlig miljöprofil. Innanför Stockholms tullar använder vi dessutom cykelbud i första hand. Mer miljöanpassat än ett cykelbud kan det aldrig bli.

I vårt miljöarbete ingår att vi ska identifiera och uppfylla våra intressenter och deras relevanta bindande krav.

ABA är certifierade enligt ISO 14001.

Här kan du ladda ner vår Miljöpolicy.

 

KVALITET

Det viktigaste för oss är att stolt kunna erbjuda produkter och tjänster av högsta kvalitet. Det innebär i korthet att vi ska uppfylla de krav som både kunder och andra relevanta intressenter ställer på oss samt att vi ständigt ska förbättra våra processer, kundnöjdhet samt vårt verksamhetssystem.

Vi är tillgängliga för våra kunder genom att alltid finnas nära till hands, både geografiskt och via telefon och chat på hemsidan. Kunden kan beställa trycksaker dygnet runt via våra webformulär samt via vår webshop.

Leverans av våra produkter skall ske i rätt tid samt på överenskommet sätt. Att produkterna dessutom är av rätt kvalitet enligt kundens önskemål är en självklarhet. För oss ska varje uppdrag vara en rekommendation för kommande affärer. Att vi finns både centralt och rikstäckande gör att kan vi alltid leverera lokalt och därmed snabbt.

ABA är certifierade enligt ISO 9001.

Här kan du ladda ner vår Kvalitetspolicy.

 

ARBETSMILJÖ

I vårt dagliga arbete ingår det att vi ska skydda våra medarbetare från fysisk och psykologisk ohälsa. Vår målsättning är att personalen ska trivas och må bra på vår arbetsplats. Våra medarbetare är den viktigaste nyckeln för att ABA ska uppnå sina verksamhetsmål. Det handlar om människorna.

ABA är certifierade enligt OHSAS 18001.

Här kan du ladda ner vår Arbetsmiljöpolicy

Nedslag i ABAs historia

1965
ABA startar sin verksamhet i en kolkällare på Vidargatan 1

Pripps Blå är ABAs första storkund

ABA öppnar sin första filial på Norrlandsgatan 26

Vattenbyggnadsbyrån (VBB) anlitar ABA som exklusiv leverantör av dokumentation till projektet att höja marken under Abu Simbel-templet 100 m

1969
ABA öppnar en söderfilial på Kocksgatan 17, men växer snabbt ur lokalen och flyttar till Renstiernas gata 27.

1974
ABA erövrar London!
Under 20 år drev ABA sju filialer runt om i London-området i nära anslutning till olika universitet och högskolor.

Tredje ABA-filialen öppnar i city på Lästmakargatan 10 där man inom kort växer och övertar tre våningsplan. ”Lästis” kom sedan att bli ABAs huvudkontor under många år

1983
ABA är först med att erbjuda en färgkopia från datafil (överföringen skedde mellan den första mac-datorn och en Canon CLC100).

Först i Sverige med att producera färgkopior i storformat (A1, Bubble Jet) och var ensam om detta ett helt år innan konkurrenterna erbjöd något liknande.

Kungsholmen får en filial på Fridhemsgatan 29, som senare flyttar till Fleminggatan 50 (där bl a Västermalmsgallerian håller till idag).

Sundbyberg får en filial på Fredsgatan 1.

ABA slår upp portarna i Danderyd.

ABA öppnar i Vällingby i nära samarbete med Svenska Bostäder.

Hedersuppdrag: ABA är ensam leverantör av hemligstämlade bygghandlingar rörande tunnelbygget mellan Dover och Calais.

2006
ABA har 11 filialer runt om i Stockholm med drygt 120 anställda, varav tre av filialerna är inhouse-lösningar hos kund. JM är en av dessa kunder.

2008
Huvudkontoret flyttar till Wennergren Center på Sveavägen 166

2009
Först i Sverige med att erbjuda 3D-utskrifter i färg

2017
Certifierad enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001

2018
Den grafiska profilen ändrar utseende